پروتکل انتقال فایل یا FTP چیست؟

در زبان اینترنت ، FTP اشاره به پروتکل شبکه برای انتقال فایل از یک کامپیوتر به کامپیوتر دیگر دارد و از TCP شبکه کامپیوتر و یا اینترنت استفاده می کند.

منشا نام FTP برگرفته شده از File Transfer Protocol که به معنی پروتکل انتقال فایل است.

FTP نشان دهنده قابلیت های شبکه است و آن را قادر می سازد که کاربران فایلهای خود راآپلود و یا دانلود نمایند (فایل های متنی ساده، تصاویر، فایل های چند رسانه ای، و غیره).

کاربرد FTP چیست؟

شایع ترین استفاده از FTP – برای اهداف انتقال داده ها است. همچنین از بزرگترین اهداف آن ارتباط رایانه های شخصی کاربران برای انتقال ,ویرایش,حذف و… برای وب سایتهای خود می باشد و این امر با استفاده از پارامترهای اتصال کامپیوتر به سرور میسر است.

FTP دانشگاه گیلان به منظور دسترسی سریع تر اساتید و دانشجویان این دانشگاه به فایل های مورد نیاز خود که ممکن است حجم بالایی نیز داشته باشند، ایجاد شده است. در این قسمت می توان به انواع نرم افزار های مورد نیاز از جمله نرم افزار متلب، انواع سیستم عامل ها ، اتوکد و … دسترسی داشته باشید.

خبر های مهم

نمایشگر دسته ای مطالب

23 05 2019

اتصال دانشکده تربیت بدنی و دیتاسنتر مرکز فاوا دانشگاه، توسط فیبر نوری

  در راستای توسعه زیر ساخت های شبکه دانشگاه، کاهش هزینه ها، افزایش سرعت و دسترسی مطلوب تر و امن به اینترنت،‌ با همکاری مخابرات استان گیلان، امکان اتصال دانشکده تربیت بدنی و دیتاسنتر مرکز فاوا دانشگاه، توسط فیبر نوری فراهم شد. شایان ذکر است عملیات نصب و راه اندازی پروژه فیبر نوری برای دانشکده منایع طبیعی دانشگاه در دست اجرا می باشد. همچنین پیش از این دانشکده فنی و مهندسی شرق گیلان  توسط فیبر نوری به دیتاسنتر مرکز فاوا  متصل شد. فیبر‌های نوری، از نور به جای جریان الکتریسیته برای انتقال داده‌ها استفاده می‌کنند. استفاده از نور به عنوان نمایش دهنده داده‌ها سبب می‌شود تا بتوان از سرعت بسیار بالای آن برای ارسال داده‌ها با سرعت هایی در نرخ گیگابیت استفاده کرد. فیبر‌های نوری بر خلاف سیم‌های مسی محدودیتی در پهنای باند ندارند چرا که از نور استفاده می‌کنند. همچنین برخلاف سیم‌های مسی، فیبر نوری در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و توانایی انتقال داده را در فاصله ۵۰ کیلومتر و حتی بیشتر بدون افت کیفیت دارد. به دلیل این عدم محدودیت در فاصله ارتباطی، استفاده از تجهیزات واسط کمتر بوده و در نتیجه در هزینه اجرایی و نگهداری تجهیزات مخابراتی صرفه جویی قابل توجهی می‌گردد. مرکز فاوا دانشگاه https://itc.guilan.ac.ir

12 03 2019

پیوستن دانشگاه گیلان به شبکه علمی کشور با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری

با حضور وزیر علوم تحقیقات و فناوری، استاندار گیلان و مدیران استانی ، دانشگاه گیلان به شبکه علمی کشور متصل شد. شبکه علمی یک قرار داد سه جانبه میان وزارتخانه‌های علوم، تحقیقات و فناوری، مرکزپژوهش‌های صنعتی و ارتباطات و فناوری اطلاعات است. شبکه علمی کشور شبکه ای مستقل و مبتنی بر فیبر تاریک با هدف اتصال کلیه دانشگاه ها و با امکان اتصال به سایر شبکه های معتبر علمی از جمله شبکه علمی اروپا است. شبکه علمی، شاهراه ارتباطی و انتقال دهنده دانش مابین مشترکین خاص خود است که از یک سوی نیازمند خدمات زیرساختی خاص مانند سرویس های پرسرعت و بدون تاخیر و امکانات ابری پردازشی بوده و از سوی دیگر تولید کننده، توسعه دهنده و ارائه کننده خدمات و اطلاعاتی است که در بستر اینترنت دستیابی به آنها یا ممکن نیست و یا هزینه بالایی دارد. شبکه علمی صرفا تامین کننده اینترنت نیست بلکه بستر ارائه خدمات متنوع، محیط هم افزایی علمی، زیرساخت پیاده سازی نقشه جامع علمی کشور است

23 10 2018

پیشخوان خدمت الکترونیکی مرکز فاوا راه اندازی شد.

به اطلاع کاربران محترم می رساند مرکز فاوا دانشگاه با هدف افزایش رضایتمندی کاربران گرامی و ارتقای کیفی خدمات موردنظر، پیشخوان خدمت الکترونیکی  را در سامانه یکپارچه ERP  طراحی و آماده بهره برداری نموده است. از مزایای این امکان می توان به افزایش تضمین دسترسی به بخش پشتیبانی فاوا به واسطه کاهش وابستگی به تماس تلفنی، امکان ثبت درخواست ها در هر ساعتی از شبانه روز و امکان پیگیری درخواست ها از طریق بستر وب اشاره کرد. در فاز نخست، امکان فوق در کارتابل کلیه کارکنان محترم و اعضای محترم هیات علمی به همراه راهنمای کاربری (تصویر زیر)،  فعال گردیده است . کاربران گرامی می توانند از این پس کلیه پیشنهادات، درخواست ها و مشکلات احتمالی کاربری خود در زمینه شبکه و اینترنت، سامانه ERP و همچنین سایر سامانه های کاربردی (‌مانند ایمیل دانشگاهی، صفحه شخصی استادان)‌ را از طریق این سامانه ارسال و پیگیری نمایند.